Mikkelilukee

Osallistu

Tervetuloa mukaan!

Tehdään yhdessä Lukemisen unelmavuosi 2019

Suomalaisten lukutaito ja -harrastus on rapautumassa. Mikkelissä tehtiin valtuustoaloite, jossa nostettiin esiin tämä huoli ja ehdotettiin teemavuotta, jonka aikana erityisesti kiinnitettäisiin huomiota lukemisen tärkeyteen. Nyt on aika tarttua toimeen!

Lukemisen unelmavuosi 2019 on meidän kaikkien mikkeliläisten yhteinen kampanja lukemisen puolesta. Tarkoituksena on luoda iloa, innostusta ja yhdessäoloa lukemisen ympärille.

Teemavuosi toteutetaan kansainvälisesti tunnetulla, mutta Suomessa uudella one book, one community -menetelmällä. Toimintamallissa yhdistyvät lukemisharrastus ja yhteisöllisyys, ja menetelmän alle voidaan luontevasti kytkeä paljon erilaisia tapahtumia ja työtapoja. Menetelmän idea on nostaa lukeminen näkyväksi yhteisössä, luoda lukemisen esikuvia ja herättää ihmiset huomaamaan kaunokirjallisuuden kytkökset ympäröivään maailmaan ja sen mahdollisuudet ajatusten ja ideoiden kasvualustana.

Ideana on valita yksi kirja, jonka ympärille Lukemisen unelmavuosi muodostuu. Mikkelissä se on Emmi Itärannan Teemestarin kirja (Teos, 2012), ja kirjailija on lupautunut tulemaan kirjailijavierailulle Mikkeliin teemavuoden kunniaksi. Vuosi rytmitetään kirjasta nostettujen, mainiosti Mikkeliin sopivien neljän teeman (puhdas vesi, ystävyys, kierrätys ja muisti) avulla.

Vuosi 2019 on Lukemisen unelmavuosi, ja me kaikki teemme sen yhdessä. Löydä oma lukuilosi ja tule mukaan, juuri omalla tavallasi!

Unelmaterveisin,

Lukemisen unelmavuoden työryhmän puolesta

Pia Kontio ja Katja Valjakka, Mikkelin seutukirjasto

, 044 794 2464

, 044 794 2462

Osallistu myös tekemällä erilaisia kokeiluja työpaikallasi, kotona, koulussa tai vapaa-ajalla. Ilmoittaudu mukaan 


Meijän Mikkeli Mikkelin Seutukirjasto