Mikkelilukee

Luokkien ilmoittatuminen Mahdollisuuksien tori -tapahtuman työpajoihin

Mahdollisuuksien tori –tapahtuma järjestetään Mikkelin pääkirjastolla 15.11. klo 12-17.

Mahdollisuuksien tori on kaikille avoin kansalaisjärjestötapahtuma. Tapahtuman teemoja ovat monikulttuurisuus ja lukutaito. Tapahtuman ohjelmassa on järjestöjen esittäytymisen ohella Elävä kirjasto, josta voi lainata ihmisiä elämäntarinoineen varttitunniksi, oppilaitoksille suunnatut työpajat klo 12-15, sekä kiinalainen teeseremonia klo 16-17. Lisäksi Mikkeli-salissa on nähtävillä Meeri Koutaniemen valokuvanäyttely Vapaita unelmia.

Mikkelissä Mahdollisuuksien toria koordinoi Mikkelin Maailmankauppayhdistys ry. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Mikkelin seutukirjaston, Monikulttuurikeskus Mimosan, Uusille urille-hankkeen, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun yhteisöpedagogikoulutuksen sekä Mikkelin opetustoimen kanssa.

Yhteydenotot ja tiedustelut

Sari Murtonen, sari.murtonen(at)mikkeli.fi, puh. 040 129 5059

Yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille suunnatut työpajat ja niihin ilmoittautuminen

Oppilaille ja opiskelijoille erikseen suunnatussa ohjelmassa on erilaisia toiminnallisia työpajoja. Luokan tai ryhmän on hyvä varata osallistumiseen aikaa 1,5 tuntia. Tarjolla on kaksi eri osallistumisajankohtaa 12.00-13.30 tai 13.30-15.00, joista ryhmä voi valita mieluisimman vaihtoehdon tai ilmoittaa, mikäli kumpi tahansa ajankohdista sopii. Puolentoista tunnin ohjelma koostuu kahdesta työpajasta (30 min. + 30 min.), ja lisäksi on varattu puoli tuntia aikaa valokuvanäyttelyyn ja järjestöjen toimintaan tutustumiseen sekä Elävien kirjojen lainaamiseen.

Tilojen ja työpajojen toteutuksen vuoksi joudumme rajaamaan osallistuvien luokkien määrää. Työpajoihin on ennakkoilmoittautumiset. Ilmoittautuminen tapahtuu alla olevalla lomakkeella. Kuusi ensimmäiseksi ilmoittautunutta luokkaa pääsee osallistumaan työpajoihin. Ilmoittautuminen alkaa heti syysloman jälkeen maanantaina 28.10. klo 9 ja päättyy perjantaina 1.11. klo 24.00. Ilmoittautuessa ilmoitetaan parhaiten sopiva ajankohta (12.00-13.30 tai 13.30-15.00) sekä kerrotaan toive työpajoista asettamalla ne järjestykseen kiinnostavuuden mukaan (1. mielekkäin – 6. mielekkäin). Työpajat valitaan alasvetovalikoista.

Työpajoihin osallistutaan puolikas luokka kerrallaan siten, että tunnin aikana koko luokka ehtii käydä kummassakin työpajassa.

Tarjolla olevat työpajat selitteineen:

Yhdessä taidetta taideteokseksi

  • Tässä pajassa lähdetään kulttuurimatkalle maailman ympäri.

Säännöttömien pelien paja

  • Pelipajassa pääsee luomaan ihan uusia pelejä!

Viäntele oma kurki, elä muilta kurki

  • Tehdään kurkistus japanilaiseen kulttuuriin.

Mysteerejä maailmalta arvoituspaja

  • Arvoituspajassa mysteerit ratkeavat yhteistyöllä.

Lajit ja kielet hukassa 

  • Tässä humoristisessa työpajassa sukelletaan harrastusten ja urheilulajien pariin.

Nyhjää tyhjästä soitin

  • Työpajassa päästään rakentamaan itse soittimia.

Tieto pajoihin pääsystä lähetetään 5.11. mennessä ryhmän opettajan sähköpostiin. Samassa viestissä lähetämme lisää tietoa ja ohjeistusta tapahtuman tiimoilta.  


Meijän Mikkeli Mikkelin Seutukirjasto